Ombyte förnöjer.

Idag har varit en bra dag! Eller den började mindre bra för vaknade o kände lite panik för o åka iväg till skolan, men tillslut gick ja upp och fixade mig, åt även frukost o kom iväg i tid utan att stressa för enggns skull.

Sen när jag kom fram så kände ja att ja vill byta ner mig ytterligare ett steg, sagt o gjort så en kvart senare gick ja in till mitt nya klassrum och jag kan lugnt säga att de här va de bästa beslutet ja tagit sen ja valde o åka med till Paradyse för några veckor sen! Lärarna o dom som jobbar på skolan tyckte inte ja skulle byta ner mig från Livello 4 till Livello 2b men ingen kan säga åt en vad som e bäst för en själv, jag kände på mig att ja skulle våga öppna mig mer i en miljö som dom kanske ansåg va för enkel för mig, men väl där så kände ja att ja hade kommit helt rätt. Så nu ska ja gå där tills jag åker hem nästa vecka.

Har även haft massa diskussioner i mitt huvud om att gå ut, då när jag fått frågor om nattlivet här i Milano o ja svarat att ja vet inte då jag inte gått ut här öht. Anses man som ensamvarg o kanske även lite tråkig om man har valt, som ja gjort, att inte gå ut o att inte dricka flera ggr i veckan? Jag vet att ja självklart varit sån o ingen sägt nåt, men nu när ja själv valt att tacka nej till att festa, o tackar nej till att gå ut o dricka drinkar så får man undrande frågor tillbaka o folk vill gärna att man har en anledning till att ja inte går ut här. Nästan som man kan få reaktionen "men oj, har du inte gått ut på flera veckor? varför inte? har de hänt nåt? nej gå ut nu o drick några drinkar o ha lite kul!" Men om jag sagt att ja inte vill, varför måste man då nästan försvara sig om varför man har valt de ja nu har valt o dessutom känna sig lite som ett offer o utstött?

Har samhället verkligen blivit sånt så att man ska ifrågasätta ett relativt nyktert o stillsamt liv mot ett mer vardags-alkoliserat o stressigt liv? Jag har ju inte påstått att ja blivit nykterist och att ja aldrig mer ska festa, herregud ja ska ju ut nästa helg då ja kommer hem! Men ja sa ju de redan innan ja åkte hit att, när ja väl e i Milano så kommer ja lägga allt festande o drickande på hyllan ett tag, ja behöver vila upp mig, hitta någonslags balans. Sen för o va helt ärlig så lockar inte klubblivet mig så mycke här, antingen e allt för stureplans-aktigt eller för mycket köttmarknad. jag gillar inte sånt o har aldrig gjort heller. Ingen kan försöka tvinga mig att göra nåt eller tycke om nåt som ja inte vill eller tycker om, för då sätter ja mig på tvären direkt o blir som en tjurig unge.

Snart e min tvätt klar o sen ska ja plugga! För första ggn så ser ja faktiskt fram emot att få hänga upp min tvätt o göra min läxa ^^

Hade bäst alla!

Pussokram/ flingis

Egna tankar på ett annat språk.

ok, non posso dormire anche se sono stanca. ma sono un po pensieroso quest'ora..

penso che non posso imparare mai questa lingua, anche se scrivo in italiano adesso, ma cè incredibile molte parole ed era incredibile difficile capire quando le persone italiani parlano veloce.. sono molto insicura.
perché andavo a milano..perché creduto che adesso, dopo 6 settimane che posso parlare un po bene.. èd un scherzo!

difficile difficile diffile.. ed in solo 12 giorni ritornerò a casa <3

helena, forse capisci, gli altri non dovete sapere che ho scritto.

bounanotte e baci

// Angelica

- Rubrik -

Ja, jag visste inte vad jag skulle sätta som rubrik, så rubrik fick bli bra ^^

Skrev ju sist om hösttröttheten, den verkar ha släppt litegrann för idag masade ja mig in till skolan och har nu bytt grupp.
Så istället för att ha lektioner på förmiddan 9-12.15 så kommer jag istället gå på eftermiddan 14-17.15! Förstår ni hur underbart härligt skönt de kommer kännas! För mig, som nog e en av världens mest morgontrötta människa så känns de här som som ett halleluja-moment, och ja som inte ens e religiös ^^
Förstår bara inte varför ja inte bytt tidigare, passar bra nu när de e 2 veckor kvar haha, aja bättre sent än aldrig ^^

Börjar även känna igen mig själv, börjar känna hur festnerverna vaknar till liv efter ha legat i ide ett tag, har ju inte festat ordentligt sen jag åkte. Jag räknar inte med min helg på Paradyse eller 3 drink/öl-utekvällar. Jag pratar om en riktig festkväll där de inkluderas: vänner, förfest, fest, efterfest till bra psy och massa dricka! Där har ni en riktigt bra fest, och de e en sån kväll/natt mina festnerver börjar skrika efter. Men dom får hålla sig tills jag kommer hem, de har ja bestämt.

Ikväll blir ja nog inte upp speciellt länge till, har en huvuvärk som började komma smygande här för nån timme sen, hade de igårkväll med så jag släckte lampan vid 22 och sov sen till 12 idag och endå ska den envisas med att komma tillbaka ikväll med..hm ah får försöka sova här snart o hoppas på att de har gått över tills imorn =)

kramkram/ flingis

Hösttrötthet.

Senaste dagarna, eller senaste veckan har jag varit så otroligt trött. Inte vanlig trötthet, utan den välkända hösttröttheten..
Jag blir såhär varje höst, slår aldrig fel, hur mycket jag än tror att de inte kommer hända, men de gör de.

Självklart har de varit riktigt skönt att bara få sova, hur mycket som helst utan att nån säger nånting, men nackdelen e ju såklart att de går ut över skolan, va inte i skolan förra tors och fre, sen den här veckan va ja in efter rasten i måndags, men annars har jag bara varit inne och sovit säkert 12h varje natt och knappt orkat gå upp ur sängen. Man hamnar som i en dimma under den här perioden, huvudet känns tjockt, man känner sig rätt så groggy, ingen matlust, ingen lust att göra nånting. Men de man inte får glömma unden den tiden som man blir såhär, de e att de går över =)

Jag började känna igår att ja kände mig lite rastlös, och sen på kvällen tog rastlösheten övertag och jag gick ut och gick i över 1h och de va så skönt! Sen idag så tog jag mig in till stan, åt lite mat, och gick sen in på The Body Shop och köpte lite saker, härligt härligt =)

Och en annan grej, ganska så otroligt hur varmt de e fortfarande här, e ju endå norra italien och man kan fortfarande gå ut utan jacka eller alltför tjocka kläder, ja när de e soligt ute, inte annars för då e de rätt kyligt ><

Imorn ska jag iväg till skolan, bara 2 skoldgr kvar på den här veckan o de ska man väl klara av nu, känner mig ju lite piggare liksom =)

Aja, tråkigt inlägg kanske heh.. men de e allt ja bjuder på den här ggn ^^

Hade bäst alla!

/flingis

Ett sätt att tjäna lite extrapengar.

Hej på er!

Jag har hittat en sida som jag blev medlem på för dom betalar en nämligen för att läsa annonser, dom skickar ut annonser utefter vilka intressen som du kryssat för. Dom betalar 50öre för varje annonsklick du gör och 1kr för varje medlem man rekryterar!

Eftersom jag inte har en alltför stor inkomst just nu eftersom jag inte har jobbat sen Juni så tänkte jag ge de här en chans. Brukar inte bry mig om såna här saker, men de kan va rätt kul och se hur pass mycket man kan sprida den här typen av marknadsföring och reklam =)

Så om ni vill tjäna lite extrapengar och samtidigt hjälpa mig så kan ni gå in på den här länken nedanför =)

http://www.emailadvert.se/ref.php?user=38775

Pussokram/ flingis

Bloody Sunday?

Ja, Söndag idag, dagarna bara försvinner hur snabbt som helst och samtidigt känns de som att tiden står helt stilla.

Jag har haft så mycket tid att tänka, fundera, känna efter inom mig hur jag vill leva mitt liv, vad de e jag värdesätter, vad som betyder något för mig. Jag åkte hit med en inställning, om att jag skulle ta de lugnt, inte festa sönder mig, inte stressa igenom dagarna som jag gjorde hemma. Åkte även hit med en längtan och förhoppning om att verkligen börja komma in i språket, förstå varför jag ville lära mig italienska igen och önskade hitta en jobb.

Vad kan jag säga? Jag har lyckats med allt detta och jag känner mig rätt stolt. Jag kan inte påstå direkt att jag kan prata obehindrat, finner det här mycket svårare än förra gången, verkligen mycket svårare! Men jag tänker inte stressa, jag kommer ha flera månader på mig sen att komma in i pratet igen =)

Nackdelen nu med att jag känna att jag gjort och uppnåt de ja kom hit för e att jag inte direkt känner någon lust att vara kvar här i Milano. Staden i sig är rätt grå och tråkig. Självklart har den ett stort utbud av shopping och uteliv, men eftersom jag inte kom ner hit för shopping eller uteliv så finns de inte så mycket här längre som tilltalar mig. Den finare delen av Milano, som e den roligare känns dessutom mer som ett Stureplan ggr 100 och som ni vet så e jag ingen stureplans-människa, så tack, men nej tack =)

Jag och Yennie har dessutom börjat prata mer och mer om våran gemensamma dröm, visionen, och de känns mer och mer inte längre bara som en dröm eller något overkligen. Detta kan faktiskt fungera, vi kan nog klara de här! Vi har redan nu börjat planera och kommit ett steg på vägen, men vad de e tänker jag inte berätta om här. Vi e än så länge bara på planerings-stadiet. Men att endå komma ett steg på vägen mot en dröm e något riktigt häftigt, magkänslan säger att de här kommer gå bra, men vi tar de på långsiktigt planerande, en plan på några år. Men vi e snart där!

Imorgon e de Måndag, ny vecka, min 6e vecka här tror jag t.o.m? Får kämpa på med italienskan nu när det inte e många veckor kvar till hemfärd. Bäst att ni där hemma har bokat upp 25 Oktober nu! Och glöm inte att de e förköp för festen! =)

Hörs snart mina små raggmunkar ^^

Pussokram/ flingis

RSS 2.0